past concerts

Brahms, Tokaj en paprika

za 28 maart 2020, 14:15

De maatregelen die de overheid getroffen heeft in verband met de Corona-epidemie hebben helaas tot gevolg dat alle concerten tot de zomer komen te vervallen. Ondertussen werken we met volle energie aan het volgende seizoen.

Ik hoop dat we allen deze moeilijke periode gezond zullen doorkomen!

Michael Gieler

Johannes Brahms was niet geheel wie hij lijkt. Onder het klassieke oppervlak van zijn werken sluimeren altijd de pakkende ritmes en harmonieën van de Hongaarse volksmuziek. Reden genoeg om zijn geheime liefde wereldkundig te maken. Speciale gasten zijn de charismatische celliste Lidy Blijdorp en een supervirtuoos met een betoverende glimlach, Vasile Luca.

Samen met klarinettist Arno Piters en andere KCO-musici bouwen ze een karakteristiek programma. Sprankelende virtuositeit en snikkende melodieën wisselen elkaar in rap tempo af. Mocht u er ook na de gebruikelijke toegiften nog geen genoeg van hebben: u kunt vandaag ook een huisconcert met onze topmusici winnen.


Programma

Zaterdag 28 maart 2020, 14:15 uur
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Johannes Brahms
Klarinetkwintet in b kl.t. op.115
en andere werken

Lidy Blijdorp, cello
Vasile Luca, cimbaal
Arno Piters, klarinet
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Volwassenen: € 30,00
CJP en Stadspas: € 24,00
Early Bird (13 – 30 jaar): € 12,50
Een pauzedrankje is bij de prijs inbegrepen

Bestel tickets

Over de IJ-Salon

In de IJ-Salon is het bijzondere gewoon. De mooiste muziek, gespeeld door topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Jonge talenten, dansers, acteurs en filosofen schuiven aan. Na afloop is er tijd voor een informeel gesprek met de musici. Voor iedereen die van muziek houdt en dat graag op een intieme manier wil beleven.